beställ eko-köttlåda

 

KöttlådorVi har valt att dela upp köttet från ett djur i 6 köttlådor. På så vis kan vi erbjuda köttlådor som blir likadana och innehåller tillräckligt stora bitar av de olika styckningsdelarna (se nedan). Detta är vad vi erbjuder:


Blandad köttlåda med hängmörat, benfritt och vakuumpackat kött. Klart för frysen! Varje låda består av 1/6 djur och varierar mellan ca 20-35 kg beroende på djurets storlek.  Lådan innehåller en blandning av olika styckdelar (filé, entrecôte, ryggbiff, bringa, rostbiff, innanlår, fransyska, ytterlår, grytbitar, nötrulle, nötbog, rostbiff, högrev) samt köttfärs.


Hamburgare (100% nötfärs). Ett (eller flera) paket med åtta hamburgare, eller en låda med ca 130 stycken hamburgare.


”Finlåda” - kontakta oss om du vill köpa en mindre låda med exklusivare styckningsdelar.


Vill du köpa en köttlåda, kontakta oss på e-mail (skogsakragard@telia.com) eller telefon 070-3485046.LeveransKontakta oss för leverans - i dagsläget erbjuder vi upphämtning på gården eller på våra utlämningsställen (Restaurang Aquarelle i Sisjön utanför Göteborg och Dennfood i Mölnlycke), men utkörning kan ordnas efter överenskommelse. Vid tillräckligt många beställningar kan leverans ordnas till andra delar av landet.

 

Vi samarbetar med småskaliga Mostorps gårdsslakteri, därför utsätts våra djur inte för långa transporter och onödig stress. Köttet är hängmörat, vilket helt enkelt gör det mörare än andra metoder, och sedan vakuumpackat.


För att försäkra oss om att varan är så färsk som möjlig åker vi till slakteriet först när vi har tillräckligt många beställningar. Vid brådskande beställning kan vi erbjuda köttpaket från vår frysbox.

Att använda hela djuret är klimatsmart och minskar på matsvinnet. Samtidigt erbjuder det spännande möjligheter för hemmakocken!

När du äter kött med ursprungsgaranti, som det köttet du kan köpa från Skogsåkra Gård, kan du vara trygg med vad du får i dig. Vi är med hela kedjan, från uppfödning till slakt till leverans, och kan garantera 100 procent ekologiskt nötkött: inga tillsatser, och inga spår av vare sig antibiotika eller tillsatshormoner. På sommaren äter våra djur gräs, vallväxter (som klöver och örter) och annat de hittar i naturen. På vintern får de hö och konserverat gräs. De äter aldrig soja eller majs. Vi tillämpar inte heller slutgödning med kraftfoder. Köttet lämpar sig därför bra även för den som följer en Paleo-, stenålders- eller LCHF-kost.