vår filosofi

om djur och natur

 

del 4: eko-kött är nyttigare - och godare!


När du äter kött med ursprungsgaranti, så som det köttet du kan köpa hos oss, kan du vara trygg med vad du får i dig. Vi har stenkoll på hela kedjan, från uppfödning till slakt till leverans, och kan garantera 100 procent ekologiskt nötkött: inga tillsatser, och inga spår av vare sig antibiotika eller tillsatshormoner.


Nötboskap som växer upp på mat från naturens skafferi, såsom gräs och annat naturbete, producerar ett kött som har visat sig vara både nyttigare och godare... LÄS MER  Kött från Skogsåkra Gård kan du äta med gott samvete!


Vi sätter djurens väl i första hand, värnar om naturen och miljön, både lokalt och globalt, och hjälper till att skapa och upprätthålla jobb i regionen. Köttet från vår gård är dessutom nyttigt och gott, och köper du direkt från gården får du det till ett bra pris. Nedan beskriver vi mer i detalj varför vi tycker att du ska handla från oss!


(Om du inte kan se artiklarna nedan använder du kanske Internet Explorer, som tyvärr inte visar sidan korrekt. Vi rekommenderar att du laddar ner någon av webbläsarna Firefox, Chrome eller Safari.)

del 1: vi sätter djurens väl i första hand

I Sverige har vi världens hårdaste djurskyddslagar. Den ekologiska certifieringen som vi på Skogsåkra Gård kan stoltsera med innebär dessutom ännu tuffare krav på vad djuren äter, hur de lever och hur vi värnar om miljön. Priset för billigt importkött är lidande djur. Det är ingenting vi på Skogsåkra Gård ställer upp på.


Vi erbjuder våra djur ett så naturligt och välmående liv som möjligt. Därför går våra djur ute vår, sommar och höst och betar på naturbetesmarker och ekologiskt odlade gräsmarker... LÄS MER

del 2: vi värnar om naturen - både lokalt och globalt

Visste du att industriell och storskalig köttproduktion är en av de mest miljöbelastande och energi-krävande samhällsaktiviteterna som finns – fullt jämförbar med transporter och avfallsproduktion? Men när du väljer att köpa småskaligt svenskt ekologiskt kött gör du tvärtom stor nytta för miljön, både i Sverige och i andra delar av världen. Lokalt bidrar du till friskare luft och vatten, och till att mindre gifter släpps ut i naturen i form av bekämpnings-medel och konstgödsel... LÄS MER

del 3: vi värnar om levande landsbygd och jobb

Det är inte bara bondens försörjning som är beroende av att du köper svenskt – även veterinärer, djurskötare, slaktare, styckare, charkuterister, transportörer och butiksmedarbetare påverkas av var våra livsmedel produceras. När du väljer svenskt kött och charkuterier skapar det helt enkelt arbetstillfällen i Sverige. Om vi vill fortsätta njuta av öppna landskap och de fördelar dessa ger oss så måste det finnas bönder som sköter om markerna och har betande djur... LÄS MER