vår filosofi

om djur och natur

(del 4)

 

När du äter kött med ursprungsgaranti, så som det köttet du kan köpa hos oss, kan du vara trygg med vad du får i dig. Vi har stenkoll på hela kedjan, från uppfödning till slakt till leverans, och kan garantera 100 procent ekologiskt nötkött: inga tillsatser, och inga spår av vare sig antibiotika eller tillsatshormoner.


Nötboskap som växer upp på mat från naturens skafferi, såsom gräs och annat naturbete, producerar ett kött som har visat sig vara både nyttigare och godare. Enligt flera studier från Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) så ökar djur som betar och äter vallfoder sin andel nyttiga omega-3-fettsyror i köttet. Detta är särskilt viktigt då den mat vi i allmänhet äter idag innehåller allt mindre omega-3-fettsyror, som är livsnödiga för kroppen och hjärnan. Eftersom den industriella mat som många västerlänningar äter idag är fullproppad med omega-6-fettsyror har de flesta en obalans mellan intaget av dessa två fettsyror – för mycket omega-6, för lite omega-3. De bästa naturliga källorna till omega-3 är fet fisk och kött från gräsbetande djur.


För att bevara den goda smaken som köttet får av att djuren äter gräs är köttet från Skogsåkra Gård långsamt hängmörat vilket gör köttet mörare än så kallad vakuummörning.  Förr var hängmörat kött den vanligaste köttypen, men anses idag vara en exklusiv vara. Efter grovstyckning levererar vi köttet till Dennfood som säljer till slutkund. Privatkunder som köper direkt från gården får köttet vakuumpackat i praktiska förpackningar som är redo för frysen.


TILLBAKA TILL ’VÅR FILOSOFI OM DJUR OCH NATUR

GOTT OCH NYTTIGT

Men vill du vara miljömedveten ska du inte alltid välja den ”finaste” delen av djuret. Ju större del av djuret som äts desto mer minskar vi på matsvinnet!

del 4: eko-kött är nyttigare - och godare!