om gården

 
 

Skogsåkra Gård - en familjegård sedan 1700-talet...


Ja, det årtal som står skrivet på själva huset är faktiskt 1733. På den tiden får man anta att allt jordbruk och lantbruk var ekologiskt!


Idag drivs gården av Bengt Johansson, som själv är uppvuxen på gården och som tog över från sina föräldrar 1991. Redan 1994 fick han gården ekologiskt certifierad, och sedan dess - ja, som han säger, att vara bonde är inget yrke, det är en livsstil och ett kall!


Numera har Bengt drygt 400 djur, varav ungefär 130 är di-kor. Han sköter om gården tillsammans med Elin, som är hans heltidsanställda djuransvarige, och tillsammans tar de in säsongsarbetare när det behövs.


Djuren från Skogsåkra Gård går och betar i hagar och på marker runt om i Horredsbygden. Faktiskt finns det inte många nötköttsbönder kvar i trakten, så sannolikheten är stor att den ko, tjur eller kalv du ser som står och mumsar på  gräs och klöver när du besöker Horred kommer från just Skogsåkra Gård. Njuter du av de vackra öppna landskapen är det bland annat till Bengts djur du kan skicka ett tack!


Vill du besöka gården så är du välkommen att höra av dig! 

våra partners

MOSTORPS GÅRD

Gård med gårds-slakteri


DENNFOOD

Levererar vårt kött till restauranger


RAGNARSSONS

Om du är sugen på ekologiskt griskött!

vi sköter gården:

Den här videon från LRF och Sveriges bönder beskriver hur det är att vara svensk bonde!